26 Απριλίου 2018

Ο Κτηνίατρος

Κυριάκος Αφεντουλίδης

Ο Κυριάκος Αφεντουλίδης αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση παθολογίας ζώων συντροφιάς το 1997.Άμεσα άρχισε την ενασχόλησή του με τα μικρά ζώα σε ιατρείο στην Αθήνα.

Το 1998 εργάστηκε σε αγροτικό κτηνιατρείο στην Κορινθία εκτελώντας χρέη προϊσταμένου. Εκεί αντιμετώπισε πληθώρα περιστατικών και ασχολήθηκε με την εφαρμογή επιδημιολογικών προγραμμάτων. Στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας (1998-99), με την ειδικότητα του Κτηνιάτρου ήταν υπεύθυνος νοσηλείας των στρατιωτικών σκύλων.

Το 2000-02 εργάστηκε στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών εφαρμόζοντας μικροβιολογικές εξετάσεις και τη μέθοδο ELISA.

Από το 2001 ασχολείται με την κλινική παθολογία του σκύλου και της γάτα, με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον στην Καρδιολογία και στη Δερματολογία.

Πέραν του πλήθους σεμιναρίων στα οποία έχει συμμετάσχει, εκπαιδεύτηκε το 2013 στο Καδιολογικό Τμήμα του Royal Veterinary College (RVC), καθώς και κοντά σε διακεκριμένους καρδιολόγους-κτηνιάτρους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας (ΕΚΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Κτηνιατρικής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Veterinary Cardiology –ESVC).

Από το 2008 παρέχει υποστήριξη σε κτηνιατρεία της Αθήνας για καρδιολογικά περιστατικά. Από το 2013 μέχρι τον Ιούλιο 2020 υπήρξε συνεργάτης της χειρουργικής κλινικής «Veterinary Surgery» στη Νέα Σμύρνη, όπου προσέφερε υπηρεσίες σε όλους τους τομείς της παθολογίας, υποστηρίζοντας τον χειρουργικό τομέα, τόσο σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου, όσο και στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών.

Από τον Ιανουάριο του 2021 διατηρεί πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Αναλαμβάνει όλα τα παθολογικά περιστατικά για τη λήψη πρώτης είτε δεύτερης γνώμης και συνεργάζεται με πολλά ιατρεία εντός και εκτός Αττικής στους τομείς της καρδιολογίας και της δερματολογίας.