26 Απριλίου 2018

Ο Κτηνίατρος

Κυριάκος Αφεντουλίδης

Ο Κυριάκος Αφεντουλίδης αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση παθολογίας ζώων συντροφιάς το 1997.Άμεσα άρχισε την ενασχόλησή του με τα μικρά ζώα σε ιατρείο στην Αθήνα.

Το 1998 εργάστηκε σε αγροτικό κτηνιατρείο στην Κορινθία εκτελώντας χρέη προϊσταμένου. Εκεί αντιμετώπισε πληθώρα περιστατικών και ασχολήθηκε με την εφαρμογή επιδημιολογικών προγραμμάτων. Στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας (1998-99), με την ειδικότητα του Κτηνιάτρου ήταν υπεύθυνος νοσηλείας των στρατιωτικών σκύλων.

Το 2000-02 εργάστηκε στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών εφαρμόζοντας μικροβιολογικές εξετάσεις και τη μέθοδο ELISA.

Από την αρχή του 2001 ασχολείται με την κλινική παθολογία του σκύλου και της γάτας με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον στη Δερματολογία και ιδιαίτερα στην Καρδιολογία, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, με πιο πρόσφατη την εκπαίδευσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο κοντά σε διακεκριμένους καρδιολόγους-κτηνιάτρους, καθώς και στο Καρδιολογικό Τμήμα του Royal Veterinary College-RVC.

Είναι μέλος της ΕΚΔΕ Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας και της European Society of Veterinary Cardiology-ESVC (Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας).
Από το 2008 και μετά παρέχει υποστήριξη σε ιατρεία της Αθήνας σε ό,τι αφορά καρδιολογικά περιστατικά. Από την αρχή του 2013 είναι συνεργάτης της χειρουργικής κλινικής ¨Veterinary Surgery¨ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπου προσφέρει υπηρεσίες σε όλους τους τομείς της παθολογίας. Υποστηρίζει τον χειρουργικό τομέα, τόσο σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου, όσο και στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών. Επιπλέον, αναλαμβάνει κάθε περιστατικό που απευθύνεται στην κλινική για τη λήψη πρώτης γνώμης, είτε και δεύτερης στον τομέα της καρδιολογίας και δερματολογίας.